Taide- ja ruokaelämyksiä Biotissa

Ystävämme Irina Länsiö ja Ismo Hietanen halusivat esitellä meille todella näkemisen arvoisen kohteen, ja niinpä matkasimme Biotiin. Kuljimme vanhassa kaupungissa ihastellen rakennusten värimaailmaa ja saavuimme sitten Restaurant Des Arcades’in (16, Place des Arcades, Biot) eteen. Ymmärsimme heti, mistä ravintola oli saanut nimensä: koko fasadi oli holvikaarten koristelema.

Siirryimme sisälle ravintolaan, jossa ystävällinen isäntä (Irinan hyvä tuttu) ohjasi meidät pöytään. Ravintolan henkilökunnasta kaikki kuuluivat sukuun. Isä perusti paikalle tupakkakaupan 50-luvun alussa, joka pian laajentui ravintolaksi ja pieneksi hotelliksi. Vakituisia kävijöitä olivat mm. Victor Vasarely, Fernand Léger ja Pablo Picasso. Jo ruokailutilan seinät olivat täynnä taidetta, maalauksia ja mosaiikkitöitä. Niitä katsellessamme Irina kertoi, että tämä on vasta alkua, ruokailun jälkeen tutustuisimme varsinaisiin näyttelytiloihin.

Les Arcades ravintolassa Biotissa tilaukset kirjataan hauskasti pöytäliinaan / Kuva: © Anssi Solala

Menu oli varsin monipuolinen ja edusti selkeästi perinteistä Provencen linjaa kasvissyöjiäkään unohtamatta. Tilauksemme otti vastaan toinen omistajista Marco, pitkänhuiskea mies. Hänellä oli viehättävä tapa kirjata tilauksemme suoraan paperiseen pöytäliinaan. Hän kävi myös aina välillä tarkistamassa, että kaikki oli hyvin. Tällöin hän toimi leikkisästi tavalla, jonka myös “ranskankieliummikko” ymmärsi.

Ruokailun jälkeen siirryimme sitten näyttelytiloihin eli parit portaat alaspäin ravintolatiloista “kellariluoliin”. Maalauksia, mosaiikkitöitä ja veistoksia oli sijoitettu useampaan luolaan, jotka kävelimme läpi omaan tahtiin. Taidetta oli lupa kuvata, ja kännykkäkamerat lauloivat! Laitoin oheen muutamia makupaloja mieleni mukaan.

Kylläisinä mainiosta ateriasta ja upeista taideteoksista lähdimme sitten kotimatkalla vakuuttuneina siitä, että pelkästään tämän takia kannattaa ajaa Biotiin…

Tutustu Anssi Solalan muihin hauskoihin havaintoihin tästä >>

Anssi Solala

Anssi Solala

Nizzan talviasukas ja bloggaaja

Kirjoita arvostelu

  • Ei vielä kommentteja
  • Lisää kommentti

    Tilaa Ranskan Rivieran parhaat vinkit sähköpostiisi!

    Emme spämmää ja pidämme hyvää huolta tietoturvastasi. Lue Riviera This Week tietosuojaseloste. Voit halutessasi lopettaa uutiskirjeen tilauksen milloin tahansa.

    Tuoreimmat postaukset