Salon Antibes Art Fair on jälleen täällä

Valkoiset suuret teltat odottavat taas kahden vuoden tauon jälkeen taiteen, korujen ja antiikin ystäviä. Myrskyisät tuulenpuuskat heiluttavat katon kangasta, mutta avajaisillan innostunutta jälleennäkemisen tunnelmaa se ei pilaa. Meren rannalla on totuttu säähän kuin säähän. Tapahtuma järjestetään jo 51. kerran kahden vuoden tauon jälkeen. Järjestäjänä on voittoa tavoittelematon l’ACAAFVA -järjestö ja sen mukaan Antibes Art Fair on yksi merkittävistä taiteen myyntitapahtumista Euroopassa.

Tapahtuma-alue sijaitsee aivan Antibesin Port Vauban -sataman vieressä / Kuvat: antibesartfair.com

Noin 90 näytteilleasettajaa on valittu tarkkaan ja mukana on arvostettuja gallerioita eri puolelta Ranskaa, mutta myös harrastetaiteilijoita lähialueelta. Myös naapurimaan Italian antiikkikauppiaat ja taiteilijat ovat liikkeellä. Tapahtuman kerrotaan esittelevän vuosittain merkittävimpiä Ranskan taidemarkkinoilla olevia antiikkiesineitä ja taideteoksia. Kuvataidetta on esillä laajasti aina viime vuosisadan taiteilijoista nykytaiteeseen.  

Italialaisen Michele Vitalonin eläinpatsaat ovat hyperrealistisia. Hän kertoo tekevänsä patsaita kolmessa koossa aina pienistä linnuista dinosauruksen luonnolliseen kokoon / Kuva: © Annamari Lammassaari

Pääteltassa vierähtää helposti tuntikausia, sillä näyttelyn laajuus ja taso yllättää ensikertalaisen. Korujen timanttirivistöt häikäisevät silmiä ja luonnollisen kokoiset taidokkaat eläinpatsaat hätkähdyttävät. Tunnelma vaihtuu italialaisen antiikin koristeellisesta ja ylenpalttisesta ekstravaganzasta pelkistettyyn moderniin sisustukseen. Toinen toistaan runsaampia antiikkihuonekaluja ja -esineitä on sijoitettu tarjoamaan valmiita sisustuksellisia kokonaisuuksia. Mutta suurin osa osastoista koostuu kuitenkin kuvataiteesta.

Mielenkiintoinen ja oleellinen osa taidemarkkinaa on tietysti myös maalausteen restaurointi. Antibesilainen Sandrine Kirschten harjoittaa tätä ammattia jo viidennessä polvessa. Hänen Boisoleil Restauration – ateljeensa löytyy ihan Antibesin keskustasta.

Antibesilainen Sandrine Kirschten harjoittaa maalausten restaurointia jo viidennessä polvessa / Kuva: © Annamari Lammassaari

Järjestäjä lupasi pienen matkan eri aikakausiin ja se lupaus toteutui. Nälkää jäi vielä toiseenkin käyntikertaan. Matkan koordinaatteja löydät tästä:

Salon Antibes Art Fair on avoinna aina 24.4.2023 saakka kaikkina viikonpäivinä klo 10:30 -19:30

Osoite: Esplanade Pré des Pêcheurs (vanhan kaupungin satamanpuoleisen sisäänkäynnin lähellä)

Näyttelyn katalogiin voit tutustua tästä ja lisätietoja ranskan kielellä tapahtuman verkkosivuilta.

Pääsyliput: 10 Euroa

 

Annamari

Annamari

Annamari on toimittaja ja pitkän linjan kansainvälisen viestinnän johtamisen ammattilainen.

Kirjoita arvostelu

  • Ei vielä kommentteja
  • Lisää kommentti

    Tilaa Ranskan Rivieran parhaat vinkit sähköpostiisi!

    Emme spämmää ja pidämme hyvää huolta tietoturvastasi. Lue Riviera This Week tietosuojaseloste. Voit halutessasi lopettaa uutiskirjeen tilauksen milloin tahansa.

    Tuoreimmat postaukset